Veelgestelde vragen

Waar staat 'HR' in HR-folie voor?

HR staat voor 'hoog rendement'. De naam is afgeleid van HR- en HR++ glas (hoogrendementsglas). Dit type dubbelglas zorgt voor betere isolatie door de isolerende luchtlaag tussen de twee ramen. In feite wordt met de HR-folie hetzelfde effect bereikt. Onze naam is dus afgeleid van het dubbelglas effect. Door de lage investering kunnen we met recht zeggen dat onze HR-folies u een enorm rendement kan opleveren, tot wel 1440% het eerste jaar voor een basis-dubbelpakket!

Hoe lang gaat de HR-kozijnfolie mee?

Onze heldere HR-kozijnfolie is iets dikker dan vergelijkbare folies en kan tegen een stootje. Met je vinger duw je er niet zomaar gat in maar met scherpe voorwerpen moet je oppassen. Bij normaal gebruik gaat de HR-kozijnfolie enkele jaren (3 tot 5 jaar) mee en zal na verloop van tijd iets doffer worden.

Hoe maak ik de HR-kozijnfolie schoon?

De HR-kozijnfolie is stevig, waardoor de folie gemakkelijk en eenvoudig met een schone droge doek en eventueel een milde reiniger schoongemaakt kan worden. Tip: was voor het aanbrengen van de HR-kozijnfolie het raam, omdat je er na de plaatsing van de HR-kozijnfolie niet meer bij kunt komen (totdat de folie wordt verwijderd).

Hoeveel vierkante meter (m²) kozijnfolie heb ik nodig?

Het onderstaande overzicht geeft een indicatie aan van hoeveel vierkante meter (m²) glas er gemiddeld in Nederland per type woning aanwezig is. Voor het exacte aantal vierkante meters dient u het totale glasoppervlak zelf op te meten.

Mijn raam is 1,80 x 2,20 meter, is daar ook HR-kozijnfolie voor?

De HR-kozijnfolie is 1,50 meter breed. Bredere folie is helaas niet te bestellen. Het is wel mogelijk om een strook aan de bijgeleverde dubbelzijde transparante tape te plakken. Het is een secuur werkje, maar met z'n tweeën is het goed te doen. Een spant de folie op de tafel en de ander plakt de tape. Daarna verdwijnen eventuele rimpels bij het föhnen, doordat de folie dan strak wordt getrokken. De naad is wel te zien, maar valt nauwelijks op door de transparante tape.

Hoe verwijder ik de HR-kozijnfolie?

De folie is gemakkelijk te verwijderen door deze met kleine rukjes los te trekken van de tape. Daarna kunt u de tape van het kozijn verwijderen. Mits goed verwijdert, laten de plakranden geen plakresten achter! Eventuele lijmresten (op waterbasis) kunnen met een vochtige doek verwijdert worden

Waar kan ik de HR-folie kopen?

Eenvoudig op onze website. Klik hier om een samengesteld pakket te betellen waarmee u direct aan slag kunt! Bestelt u een pakket zonder föhn? Dan hoeft u niet thuis te blijven, want deze pakketten passen gewoon door de brievenbus.

Past mijn bestelling door de brievenbus?

Alle pakketten zonder föhn passen door de brievenbus. Mocht u deze hebben besteld, dan hoeft u dus niet thuis te blijven. De pakketten met föhn passen niet door te brievenbus.

Wat zijn de verzendkosten?

Voor elke bestelling betaalt u slechts € 2,95 verzendkosten.

Wat is de levertijd?

Indien u voor 16:00 bestelt, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Afhankelijk van de drukte bij de postvervoerder, kunt u vaak de volgende dag al aan de slag!

Kan ik mijn bestelling volgen?

U kunt uw bestelling volgen via de Track & Trace code van PostNL. Deze code ontvangt u in uw mailbox zodra de bestelling is verzonden. Let op: het kan zijn dat deze in uw spamfolder terecht komt.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

U kunt bij ons eenvoudig en veilig betalen met iDeal.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

De bestelling kan alléén worden geretourneerd als de papierzegel op het pakketje niet is verbroken. De kosten voor retournering zijn voor eigen rekening. Mocht het pakketje wel geopend zijn, dan kunnen wij deze helaas niet terugnemen, omdat het lastig is om te controleren of de materialen ongebruikt zijn.

Heb ik garantie op mijn bestelling?

Jazeker! Wanneer de verpakking bij ontvangst dusdanig is beschadigd dat de inhoud of een gedeelte van inhoud niet meer bruikbaar is. Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen u dan vragen om een bewijsvoering. Hebben wij het bewijs digitaal ontvangen, dan sturen wij kosteloos een nieuwe inhoud naar u toe.