HR-folie vs radiatorfolie

De werking van HR-(kozijn)folie: De HR-folie wordt door middel van een goede transparante dubbelzijdige tape op het raamkozijn geplakt. Met behulp van een haarföhn spant de folie zich op als een drum vel. De folie is nu nauwelijks zichtbaar en gaat zijn werk doen. De stilstaande luchtlaag tussen het glas en de folie en de folie zelf fungeren beide als isolatie. Hierbij maakt het niet uit hoe dun de folie is. De stilstaande droge luchtlaag doet zijn werk, omdat de luchtmoleculen nagenoeg niet bewegen en er dus nauwelijks transport van kou plaatsvind.

Lees meer »

Energiemaatschappijen met de handen in het haar.

Door de hoge gasprijzen zien de energiemaatschappijen donkere wolken boven zich vormen. Door de hoge inflatie, de achterblijvende looncompensatie en de alsmaar stijgende prijzen van energie en levensmiddelen vrezen de energieleveranciers aan het einde van dit jaar bij zo'n 20% van hun klanten een serieus betalingsprobleem. Waar ze op aandringen is om energiezuiniger te gaan leven door bijvoorbeeld korter te gaan douchen en de woning beter te isoleren zoals spouwisolatie, dubbelglas, zonnepanelen en warmtepompen.

Lees meer »

De huisbaas betaalt de gasrekening niet.

De huurder is de Sjaak als de huisbaas geen afdoende isolerende maatregelen  treft om de energierekening nog enigszins betaalbaar te houden. Dubbelglas plaatsen, spouwmuurisolatie aanbrengen etc. gaat een huurder natuurlijk niet doen alhoewel de verhuurder daar geen bezwaar tegen zal hebben. Wat wel een goede betaalbare optie is, is  onze HR-folie pakketten waarbij er voor nog geen € 25,00 een dubbelglas effect bereikt kan worden. Vandaag besteld morgen al besparen.

Lees meer »

Glas in lood ramen eenvoudig isoleren.

Glas in lood ramen zijn mooi maar niet energiezuinig. Het lood tussen het glas net zoals alle andere metalen geleiden kou zeer goed. Wat te doen? Glas in lood vervangen door dubbelglas of het glas in lood verwerken in dubbelglas. Beide opties zijn duur. Door eenvoudig zelf onzichtbare HR-folie voor het raam te plaatsen blijft het glas in lood onaangetast maar wordt er wel een isolatiewaarde van dubbel glas gehaald en dit voor een lage investering.

Lees meer »

Gasprijzen rijzen de pan uit.

Doordat Rusland de landen  Donetsk en Loegansk als onafhankelijk erkent, schieten de gasprijzen omhoog. Het einde van de stijging is nog niet in zicht. Wees zuinig op uw warmte in huis en tref alvast betaalbare voorzieningen zoals onze HR-kozijnfolie.

Lees meer »

Koppeling tussen de olieprijs, gasprijs en stroomprijs

De prijzen van olie, gas en elektriciteit staan met elkaar in verband. Om stroom op te wekken wordt gas en/of olie gebruikt. Is de gas- en/of olieprijs laag, dan wordt dit doorgerekend in de elektriciteitsprijs zijn deze prijzen hoog dan stijgt ook de stroomprijs. De hoogte van de gas en olieprijs wordt bepaald door vraag en aanbod.

Lees meer »

Wist u dat HR folie geluid isoleert?

Geluidtrillingen worden door de lucht verspreid, door een barrière op te werpen door het creëren van een stilstaande luchtlaag tussen het glas en de folie neemt het aantal trillingen af met als gevolg een afname van het geluid van buitenaf. 

Lees meer »

Wist u dat HR folie condensvorming voorkomt?

Heeft u al dubbelglas dan is condensvorming verleden tijd. Condens op glas ontstaat doordat warme lucht, die veel meer water kan bevatten dan koude lucht, in aanraking komt met een koud raam waardoor het vocht erop neerslaat in de vorm van condens. Door het plaatsen van HR-kozijnfolie voor enkel glas kan het vocht niet meer neerslaan op het koude glas waardoor er geen condens meer gevormd kan worden.

Lees meer »

Dubbelglas voor weinig

Het fohnen is het het leukste dan zie je de folie helemaal strak trekken en alle vouwen en kreukels verdwijnen. In het begin zie je folie wel maar na een paar dagen valt het niet meer en het voelt in iedergeval een stuk behagelijker aan mijn kamer.

Lees meer »

Lage investering hoog rendement

Dit had ik niet verwacht dat zo'n dunne folie zoveel effect heeft. Als je met de achterkant van je hand het glas aanraakt en daarna de folie dan voelt die gewoon warm aan. Ik ben om......

Lees meer »